KILIÇDAROĞLU AÇIKLADI... İYİ PARTİYLE BÜYÜK İTTİFAK!..
KILIÇDAROĞLU:
"İYİ PARTİ İKİNCİ TURDA BİZİ DESTEKLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ, BİZ DE İKİNCİ TURA KİM KALIRSA ONU DESTEKLEYECEĞİZ"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ece Üner'in sunduğu 'Enine Boyuna' programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Canlı yayında yaptığı konuşmasından satır başları şöyle;
“CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI”
“Adaylık konusuna gelince henüz verilmiş bir karar yok. Yeri ve zamanı gelince oturulur ve konuşulur ona göre karar verilir. Seçimlerde hedefimiz yüzde 60. Demokraside bu oran sağlanmalıdır ve bu oranın içinde herkes olmalıdır. Hepimiz demokrasi paydasında buluşmalıyız.”
“DEMOKRASİ ODAKLI İTTİFAK”
İttifak konusuna gelince biz parti değil demokrasi odaklı bir ittifaktan yanayım. Bu parti ötesinde bir olaydır. Anayasa referandumunda halk bunu aştı. Bu seçimde de bunu sağlamalıyız. Referandum gayrimeşru ortamda olmuştu bunun seçimlerde olmaması lazım.
“İKİNCİ TURDA DESTEKLEYECEĞİZ"
“İYİ Parti seçimlerde biz ikinci tura kalmamız durumunda destek vereceğini açıkladı biz kendisine teşekkür ediyoruz. Biz de ikinci turda hangi parti kalırsa ona destek vereceğimiz açıklıyorum. Kim demokrasiden yana olursa onun başımızın üstünde yeri vardır.”
Kaynak: Sözcü