Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu, anayasa değişikliği referanduma ilişkin, “Sandıkta hayır diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok” mesajını paylaştı.
Savcı Kayafoğlu’nun tehdit paylaşımlarını, hesabı takip eden HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz da gördü. Buna karşılık HSYK’nin Kayafoğlu hakkında ne tür bir işlem başlatacağı merak konusu oldu.
Kayafoğlu'nun, 147 takipçili Twitter hesabından paylaştığı bir başka mesajı: “Referandumda hayır diyeceklerin dikkatine. Vereceğiniz hayır oyu aynı zamanda PKK’ya destek oyudur. Haberim yoktu demeyin”
Hürriyet: Ulaşmaya çalıştığımız Başsavcıvekili Kayafoğlu, sekreteri aracılığıyla yaptığı açıklamada konuyla ilgili görüş belirtmek istemediğini söyledi. Kayafoğlu, paylaşıma gelen tepkiler üzerine önce profil fotoğrafını ve unvan bilgisini, daha sonra paylaşımlarını sildi.
Kaynak: Hürriyet