İyi karbonhidratlar tüketinKarbonhidrat tüketirken de temel prensibiniz doğada bulundukları halde tüketmek olsun. Ekmek sofranıza gelmeden önce pek çok işlemden geçiyor. Ama esmer pirinç tarladan toplandığı şekliyle önünüze geliyor.İşlenmiş beyaz unla yapılmış ekmek, makarna, simit, poğaça, börek, kurabiye, kek gibi basit karbonhidratlardan uzak durun. Basit karbonhidratların şekerden farkı yoktur. Hızlı bir şekilde sindirilip kana karışır ve kan şekerini hızla yükseltirler. Gördükleri işlem fiber içeriklerini ve besin değerlerini büyük ölçüde kaybetmelerine sebep olur. Bu yüzden aslında ‘boş kalori’ sağlarlar.Bunların yerine tam tahıllar, sebze, meyve ve baklagiller gibi kompleks karbonhidratlar tüketin.Meyve ve sebzelerin yüksek fiber içeriği sindirimi yavaşlatır ve kan şekerini dengeler. Antioksidan ve vitamin açısından zengindirler. Yulaf, karabuğday, tam buğday, tam çavdar, esmer pirinç, kinoa, tüm baklagiller ve bunların unları ile yapılan besinler kompleks karbonhidratlardır. Basit karbonhidratların tersine sindirimleri uzun sürer. Obezite, kalp krizi, kolesterol gibi hastalıkları engellemede etkili olduklarına dair araştırmalar mevcut. Ayrıca içerdikleri fiber sindirime yardımcı olur ve kabızlığı engeller.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

SARIZEYBEK MEDYA

Güncel Haber www.sarizeybekhaber.com.tr
Güncel Araştırma www.bilgeturksam.com
Video Haber www.sarizeybek.tv
Özel Haber www.erdalsarizeybek.com.tr
KİTAP www.sarizeybekhaber.com.tr
ÖZGEÇMİŞİ