734 görüntülenme21 Ocak 2019
Günümüzde yüksek oranlarda tespit edilen kanser vakalarında yiyeceklere ilave edilen katkı maddelerinin etkisi olduğu bilim insanlarınca ifade edilmektedir. Fabrikasyon olarak üretilen yiyeceklere uzun raf ömrüne sahip olması için birçok katkı maddesi ekleniyor.

Bu yoğurtların içine kıvam arttırması ve su tutması için jelatin ve nişasta gibi birçok madde eklendiği biliniyor. Gaziantep Tarım İl Müdürlüğünün yaptığı analizler sonucunda piyasada satılan 10 yoğurdun 8’inde jelatin kullanıldığı tespit edildi.

NEDEN EV YOĞURDU TERCİH EDİLMELİ?

- Ev yoğurdu, içerdiği yüksek miktardaki probiyotik bakteriler ile sindirim sisteminizi düzenler ve vücudun kansere karşı direncini artırır./ - Bol miktardaki kalsiyum ile kemik dokusunun korunmasına yardımcı olur./ - Bağışıklık sistemini desteklerken, hastalık ve enfeksiyonlarla savaşan T hücrelerinin aktivasyonunu artırır ve daha güçlü hâle getirir./ - Ayrıca alerjik hastalıklara karşı direnci artırır.

Bir paket maya başlangıçta 10 milyar canlı probiyotik bakteri içermektedir ve mayalamadan 48-72 saat sonra probiyotik miktarı yaklaşık 3 katına kadar çıkmaktadır. Yoğurdunuzu kolayca nasıl mayalayacağınızın tarifini ise alttaki uygulamalı videodan izleyebilirsiniz. Sağlığınız için önemli bir adım atın ve bugünden itibaren kendiniz ve aileniz için kendi yoğurdunuzu evinizde mayalamaya başlayın.

Kaynak: Sözcü

Bunlar da İlginizi Çekebilir

SARIZEYBEK MEDYA

Güncel Haberwww.sarizeybekhaber.com.tr
Güncel Araştırmawww.bilgeturksam.com
Video Haberwww.sarizeybek.tv
Özel Haberwww.erdalsarizeybek.com.tr
KİTAPwww.sarizeybekhaber.com.tr
ÖZGEÇMİŞİ